HTML

New Kids On The Blog

newkidzontheblog [at] gmail.com

Friss kommentek

  • fűrészpor: érdekes... (2009.12.09. 12:07) Ready, able
  • csoo: látom, mást is megvisel a meleg, lol. (2009.07.27. 08:13) Izzadásgátló mix újdonságokkal
  • Thom Yerk: na én pont epvel kezdtem, de előszedtem a két albumot is ami nagyon kiesett a figyelmemből, de azo... (2009.07.08. 15:27) Nem ciki
  • söcsö: Nemrég láttam én is, nagyon vicces sztem. :) Egyébként nekem ez a dal jobban tetszik, mint a Rain ... (2009.06.26. 22:34) To Clean
  • pat brit: szerintem viccesek a háttérben vonagló idióták. illenek az előtérben zenélő idiótákhoz. (2009.05.11. 04:16) Letterman

Címkék

Címkefelhő

magyar poptimizmus

2007.08.05. 16:49 gurkaserpa

Lábmunka

Címkék: pop kanada chromeo

Chromeo – Fancy Footwork

Kanadának igencsak jól megy a szekér mostanában: az utóbbi években egy csomó remek zenekar bukkant fel ott a New Pornographerstől Feistig és hát nem mellesleg ők jegyzik a jelenlegi legnagyobb indie-szupersztárt is az Arcade Fire személyében (és most direkt nem sütjük el azt a bizonyos South Parkos poént Kanadával meg Brian Adamsszel kapcsolatban, a Wan2 törzsközönségének legnagyobb bánatára). A Chromeo egy montreali duó, Pee Thug gitáros/énekes és a cigányvajdába oltott 50 Cent kinézetű Dave One szintis alkotja.


Láttunk már ilyet, ezzel a felállással próbálkozott a Ringside is két éve, velük ellentétben azonban nem érzelmes (ha úgy tetszik: nyál) popban utaznak, hanem szüleink kedvencét, a 80as évek szintipopját megidézve seggriszálós diszkóslágereket állítanak elő. A mostani popforradalom egyébként egyre gyakrabban porol le eddig cikinek tartott előadókat. A !!! idei A New Name c. dalában például akkora Bronski Beat utalások vannak mint a’ ólajtó. Zárójel bezárva.

   A Chromeo néhol olyan mint egy Basement Jaxx light, máskor meg még a Maroon 5 is eszünkbe juthat, de ez ne riasszon el senkit. A címadó dal például akkora orbitális sláger, hogy nem ember, aki nem indul be tőle. Tessék leszedni a lemezt, aztán elő a diszkógömbökkel!

[mp3] Chromeo - Fancy Footwork

 

(Kínzó kérdés: Nagy rejtély számomra, hogy mi lehet az intróban felhasznált dallam eredetileg, ugyanis hallottam már egy Metallica szám elején illetve a '39-es Óz, a csodák csodájában is. Aki tudja, írja meg légyszi)

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newkidsontheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr30132859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brits 2007.08.09. 21:11:14

ott a pont. az év egyik legjobb lemeze, nem vitás.
süti beállítások módosítása