HTML

New Kids On The Blog

newkidzontheblog [at] gmail.com

Friss kommentek

  • fűrészpor: érdekes... (2009.12.09. 12:07) Ready, able
  • csoo: látom, mást is megvisel a meleg, lol. (2009.07.27. 08:13) Izzadásgátló mix újdonságokkal
  • Thom Yerk: na én pont epvel kezdtem, de előszedtem a két albumot is ami nagyon kiesett a figyelmemből, de azo... (2009.07.08. 15:27) Nem ciki
  • söcsö: Nemrég láttam én is, nagyon vicces sztem. :) Egyébként nekem ez a dal jobban tetszik, mint a Rain ... (2009.06.26. 22:34) To Clean
  • pat brit: szerintem viccesek a háttérben vonagló idióták. illenek az előtérben zenélő idiótákhoz. (2009.05.11. 04:16) Letterman

Címkék

Címkefelhő

magyar poptimizmus

2007.10.09. 20:43 csoo

Gyűjtés

Címkék: francia videó grizzly bear beirut

Olyan oldalakat szeretnék bemutatni, melyeken együttesek jó minőségű (!) élő felvételeit és videóit lehet megnézni, és többségüket le is lehet tölteni, méghozzá legálisan.

A legszimpatikusabb vállalkozás a francia La Blogothèque nevű blog The Take Away Shows „melléklete”. Ezen az oldalon a Franciaországban fellépő bandákat kiszabadítják az ostoba rádió és TV interjúk, majd koncert(ek) mókuskerekéből, és valami szokatlan környezetbe helyezik őket. Ez általában azt jelenti, hogy az utcán sétálva, szobában ücsörögve, vagy akár egy liftben adnak elő néhány dalt, sokszor mindenféle hangszerkíséret nélkül. A felvételek mind vágatlanok, ami egyrészt azért érdekes, mert a bandák improvizálnak, másrészt azért, mert így sokkal személyesebb lesz a végeredmény. A fellépők névsorát (Arcade Fire, José González, Of Montreal, stb.) átböngészve az állapítható meg, hogy valószínűleg Budapestnek van még hova fejlődnie, ha nyerni akar a Párizs hasonmásversenyben.

Egyébként a videók egy hétig eredeti formájukban, utána pedig podcastként iPod-ra tölthetők le.
 
 
Külön érdekesség, hogy Beirut új, és nem mellékesen remek albumának mind a 12 számához terveznek egy-egy kisfilmet forgatni.

 


#10.1 - Grizzly bear - Shift
 
Az amerikai Daytrotter azt írja magáról, hogy ők valóban valami újjal szeretnének előállni, és különlegességeket prezentálni a zenebuziknak, nem pedig kiszúrni a szemüket stúdióverziók illegális letöltésével. Hát értjük a célzást, de azért ugye ez kicsit egyszerűbb feladat, ha valaki éppenséggel Illinois-ban él. Ugyanis az ott található Futureappletree Studio One nevű helyen látják vendégül az együtteseket, akik régi, vagy eddig még nem hallott dalaikat adják elő kicsit más formában. Természetesen itt is számtalan banda megfordult már, úgyhogy a sok színes, saját grafikusaik által rajzolt képecskét nézegetve joggal érezhetjük magunkat úgy, mintha egy cukorkaboltban lennénk zárás után.
 
A Scheduletwo információban elég sivár, ám tartalmilag annál gazdagabb oldalán Minnesota különböző koncerthelyszínein felvett videókat nézhetünk meg, és tölthetünk le iPod-ra vagy csak simán a gépre.
 
Végül pedig megemlíteném a Fabchannel nevű oldalt, ahol a holland Paradiso és Melkweg teljes (!) koncertfelvételeit lehet megtekinteni. Itt ugyan letölteni nem lehet, csak nézni, viszont a tökéletes hang- és képminőség bőven elég arra, ha valaki nem borzalmas minőségű youtube-os videókból akar tájékozódni arról, milyenek a bandák élőben. Az offline szekciót átfutva még kesereghetünk is egy jót, hogy miért nem vettük észre előbb néhány együttes koncertjét.      

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newkidsontheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8191648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

samspade 2007.10.10. 08:11:50

Húúú, király ez a fabchannel. Bár az előadók 95%-át nem ismerem, de így is baromi jó dolgokra bukkantam. Már be van tervezve egy Junior Boys, egy Pipettes és egy CSS koncert. Ha már élőben nincs rá alkalmam, legalább otthon kényelmesen elnyúlva megnézhetem. És ráadásul tényleg baromi jó minőségű a hang és a kép, teljes képernyőn is tökéletesen élvezhető!

A Blogothéque-t már ismertem, épp a minap láttam az Arcade Fire liftes szösszenetét...

jfeeney 2007.11.21. 23:46:37

Nem tudom ezt ismeritek-e, de elképesztő mennyiségű felvétel van az archívumban. Ugyan nem koncert, hanem rádiós session, viszont élő, és nagyon jó minőség, nagyon sok érdekességgel, mindig aktuális:

www.kcrw.com/music/programs/mb

csoo · http://newkidsontheblog.blog.hu 2007.11.24. 20:11:04

már jó párszor hallottam innen felvételeket, de így egyben még nem láttam. ez jó tipp volt, köszi!
süti beállítások módosítása