HTML

New Kids On The Blog

newkidzontheblog [at] gmail.com

Friss kommentek

  • fűrészpor: érdekes... (2009.12.09. 12:07) Ready, able
  • csoo: látom, mást is megvisel a meleg, lol. (2009.07.27. 08:13) Izzadásgátló mix újdonságokkal
  • Thom Yerk: na én pont epvel kezdtem, de előszedtem a két albumot is ami nagyon kiesett a figyelmemből, de azo... (2009.07.08. 15:27) Nem ciki
  • söcsö: Nemrég láttam én is, nagyon vicces sztem. :) Egyébként nekem ez a dal jobban tetszik, mint a Rain ... (2009.06.26. 22:34) To Clean
  • pat brit: szerintem viccesek a háttérben vonagló idióták. illenek az előtérben zenélő idiótákhoz. (2009.05.11. 04:16) Letterman

Címkék

Címkefelhő

magyar poptimizmus

2008.04.08. 23:40 gurkaserpa

Another Shitty 2008 Disco Bands

Címkék: klip elektro cut copy ghosthustler

Most az van, hogy a kollégiumi szobámban szabotálják a letöltést, vagy mi és ahelyett, hogy rendes zenebuzihoz méltóan már valahol június elején járnék lemezmegjelenésileg, még mindig csak a mában topogok. Nem leszek tehát nagyon up to date, de azért alibi-posztnak se nevezném, mivel szokásunkhoz híven itt is lesz legalább egy kurva jó szám.

A napokban jelent meg az ausztrál Cut Copy második lemeze In Ghost Colours címmel. A szinti-, akarom mondani electropoban utazó triót Dan Whitford multiinstrumentalista/DJ/grafikus/electroclash-Jared Leto alapította. Kiadtak egy meglehetősen szimpatikus bemutatkozó lemezt, valamint Whitford volt a bizonyos körökben fetisizált Fabriclive mixek 29. darabjának összeeszkábálója.


Az In Ghost Colours pont olyan, mint a Neon Neon debütje, vagy a friss M83 album: Whitford fogta a kedvenc 80-as évekbeli előadóit és a stílusukban megírt dalokkal pakolta tele a lemezt (az Unforgettable Season-ben például mintha csak a korai Robert Smith hangját hallanánk). A legnagyobb hatással talán a New Order volt rájuk, de nem lövöm le az összes poént, bogarásszon magának mindenki kedvére.

Nanáhogy ez a lemez sem menti meg a világot és ahogy annyiszor az utóbbi időben, most is messze a kislemez-dalok jelentik a csúcspontokat, de a többi szám is szépen összerakott, gördülékeny sláger, amikből jó kis remixek készülnek majd remélhetőleg. Egyébként a dalok többsége inkább a rádióba mint a diszkóba való – sok a középtempós szám, mint amilyen a szellemes Daft Punk-nyúlás Feel The Love is például. Partiindító himnuszból csak egy darab került a lemezre: ez a mostanában különböző fórumokon sztárolt Lights And Music, ami tényleg nem egy rossz szám, csak Whitford affektálása a refrénben, meg a gagyi szöveg miatt mindig az az érzésem közben, mintha magyar zenekarral lenne dolgom.


Murphy egyik, a zeneipar működését leíró törvénye szerint minél kevesebb számot ad ki egy zenekar, annál nagyobb lehet körülötte a hájp. A Ghosthustlerrel először tavaly lehetett találkozni különböző blogokon és hát azóta sem a termékenységükkel vettek le a lábamról. Egyébként sem sokat tudni róluk: texasi trióról van szó, akik szeretnek koncertezni, remixeket gyártani és szarnak a lemezkészítésre. Négy dalt sikerült összeszednem tőlük inkább kisebb, mint nagyobb erőfeszítéssel, a myspaceükön ebből három van fent. A klippel megtámogatott Parking Lot Nights egy french touch-beütésű középszer, viszont az idei demóra felkerült Someone Else’s Ride egy telitalálat!  Minden bulin le kell játszani, enélkül egyszerűen nem csillog elég fényesen a diszkógömb. Ja és még az is jó benne, hogy a hülye hipsterek tanakodhatnak, hogy ez most akkor az új Needy Girl, vagy inkább valami más.

[mp3] Ghosthustler - Someone Else's Ride

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newkidsontheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr16417737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.04.10. 10:20:02

én hülye hipszter vagyok, de nem bírom a cut copy-t, olyan...semmilyen. amikor kijött az új album, megint nekiálltam az elsőnek, de egyszerűen nem jön be. a második meg végképp.

gurkaserpa 2008.04.10. 17:02:41

és mit gondolsz, indulhatnál már a hipszter olimipián?
www.youtube.com/watch?v=kAO4EVMlpwM

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.04.10. 20:01:29

amint beszerzem álmaim szarkasztikus pólóját, mehetnék a selejtezőre

store.theonion.com/your-favorite-band-sucks-p-78.html

flynn · http://www.kultblog.hu 2008.04.15. 15:29:06

szerintem ez az év poplemeze eddig \m/
süti beállítások módosítása