HTML

New Kids On The Blog

newkidzontheblog [at] gmail.com

Friss kommentek

  • fűrészpor: érdekes... (2009.12.09. 12:07) Ready, able
  • csoo: látom, mást is megvisel a meleg, lol. (2009.07.27. 08:13) Izzadásgátló mix újdonságokkal
  • Thom Yerk: na én pont epvel kezdtem, de előszedtem a két albumot is ami nagyon kiesett a figyelmemből, de azo... (2009.07.08. 15:27) Nem ciki
  • söcsö: Nemrég láttam én is, nagyon vicces sztem. :) Egyébként nekem ez a dal jobban tetszik, mint a Rain ... (2009.06.26. 22:34) To Clean
  • pat brit: szerintem viccesek a háttérben vonagló idióták. illenek az előtérben zenélő idiótákhoz. (2009.05.11. 04:16) Letterman

Címkék

Címkefelhő

magyar poptimizmus

2007.08.04. 21:38 gurkaserpa

The Dead 60's

Címkék: coral 60 as évek the bees black lips garage revival king khan

40 éve volt a Summer of Love, a hippikorszak kicsúcsosódása, megjelent a Sgt. Pepper, a Surrealistic Pillow ésatöbbi, ésatöbbi. A hippik élete azonban nem csak játék és mese, azóta meghaltak, vagy öltönyös üzletemberekké váltak és a szabadidejükben jazzkoncerteket látogatnak nagyserényen. Zenekaraik vagy feloszlottak 100 éve, vagy Budapestre járnak fellépni. Mára a teljes korszakot kiárusitották és reciklálták már, túl vagyunk több garage-revival hullámon, amik elég csúnyán kifulladtak egy ideje. Mi értelme van hát 2007-ben ilyen lemezt kiadni? Fogalmam sincs, de az alábbi bandák biztos sejtik.

The Bees - Octopus

Ez a zenekar a legszellemesebb a négy közül, eddigi lemezeiken összemosódott egy csomó stílus a reggeatól a countryig, ami még nem lenne nagy hűha, viszont viccesek voltak és remek popdalokat is írtak ráadásképp, szóval lehetett értük rajongani rendesen. A nemrég kiadott Octopus azonban szerintem a Bees leggyengébb lemeze. Persze van itt is Byrdsös folk (Love In The Harbour) meg szánsájnregi (Listening Man), de vhogy kevés az igazán ütős dal, mint amilyen például a lehengerlő Chicken Paybackvolt 3 éve. Így sem lett ez egy rossz album, popcornnal elmegy, kezdőknek javallott.

(Mivel a lemez júniusi, már biztosan mindenkinek megvan, szal itt van inkább az Octotour c. turnéfilm, amit valaki oly kedvesen felpakolt a Youtubera)

 

King Khan and the Shrines- What Is?!

Miután 1999-ben az európai turné kellős közepén kiszállt a kanadai Spaceshits zenekarból, King Khan összegereblyézett néhány német zenészt és megalapitotta a Sensational Shrinest. A What Is?! a harmadik lemezük, bár párhuzamosan King Khannak fut egy BBQ's nevű bandája is, akikkel igencsak hasonló stílusban utazik. A hangzás félelmetesen hasonlít a példaképekére, néhány dalt simán el lehetne rejteni valamelyik Nuggets válogatáson. A kedvencem a Welfare Bread, nameg a No Regrets, ami olyan, mintha Howlin' Pelle Almquistot összeeresztették volna a Brian Jonestown Massacreval.

(Hárdkór rajongóknak itt egy film, szigorúan a személyi kultusz jegyében)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[mp3] King Khan and the Shrines- What Is?!
 

The Coral- Roots and Echoes

Az évezred eleji gitárrobbanásból a Coral is kivette a részét rendesen, kiadtak pár sikeres lemezt, turnézgattak, ahogy azt kell. Én azonban sosem tudtam beléjük szeretni. A Dreaming of You és a Bill McCai miatt próbáltam megszerettetni magammal a lemezeket is, de nem sikerült és a Roots and Echoesszal véglegesen letettem arról, hogy valaha is Coral- rajongó legyek. Bár ez talán nem is akkora baj...

[mp3] The Coral- Roots and Echoes


 Black Lips- Good Bad Not Evil

A Black Lips gyakorlatilag baszik a pszichedeliára, a Sonics-féle tekerős r'n'r-re esküszik, amit én csak helyeselni tudok. Idén már kiadtak egy lemezt, a tijuanai koncertet megörökítő Los Mentes del Mondo Nuevot, és hát nagyon úgy tűnik, hogy azzal ellőtték az összes patront. A GBNE-on hallhatunk pár szimpatikus dalocskát (Katrina, Cold Hands), de összességébe véve ez így elég vérszegény.

[mp3] Black Lips- Good Bad Not Evil

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newkidsontheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr34132411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba 2007.08.11. 12:38:28

Előre szólok, hogy csoo ismerőse vagyok és a jobbító szándék vezet, de nagyon feldühített a cikk jópofáskodó és felületes stílusa.
Először is:a Pet Sounds 1966-ban jelent meg, tehát nem 40 éve, '67-ben.
Másodszor:a Coral a 2000-es évek gitárzenekari közül messze az egyik legzseniálisabb és az égvilágon semmi közük a koszos hippikhez. Pont. Az új lemezük meg úgy hibátlan, ahogy van.
Harmadszor:a Bees harmadik lemeze ugyanolyan jó, mint az eddigiek.
Negyedszer: remélem King Khan-ról nem azért írtál, mert a quarton is volt róluk szó. Különben pokolian unalmas zenéjük van.
Egyáltalán a Coral-t meg a Bíííz-t kiemelni és belehelyezni valami homályos béna hippinosztalgiába igazságtalan húzás volt, pont azért izgalmas mind a két zenekar, mert ezerféle dologból kotyvasztottak senkihez sem hasonlítható, időtlen popzenét.
További sok sikert!

Üdv

Ui.:Már látom javítottad, de legközelebb a számcímekre is figyelj oda.;)

Csaba 2007.08.11. 12:58:01

Még annyit, hogy a King Khan pont azért uncsi, mert nem lép túl a hatvanas évek szolgai másolásán.
süti beállítások módosítása