HTML

New Kids On The Blog

newkidzontheblog [at] gmail.com

Friss kommentek

  • fűrészpor: érdekes... (2009.12.09. 12:07) Ready, able
  • csoo: látom, mást is megvisel a meleg, lol. (2009.07.27. 08:13) Izzadásgátló mix újdonságokkal
  • Thom Yerk: na én pont epvel kezdtem, de előszedtem a két albumot is ami nagyon kiesett a figyelmemből, de azo... (2009.07.08. 15:27) Nem ciki
  • söcsö: Nemrég láttam én is, nagyon vicces sztem. :) Egyébként nekem ez a dal jobban tetszik, mint a Rain ... (2009.06.26. 22:34) To Clean
  • pat brit: szerintem viccesek a háttérben vonagló idióták. illenek az előtérben zenélő idiótákhoz. (2009.05.11. 04:16) Letterman

Címkék

Címkefelhő

magyar poptimizmus

2007.12.31. 10:04 gurkaserpa

Futottak még

Címkék: klip the tough alliance blitzen trapper the heavy

Na, mostanra már tényleg mindenki kijött az év végi listájával ilyen vagy olyan formában de az igazság az, hogy a rangsortól eltekintve nagyjából mindenhol ugyanaz az eredmény született. Az első 10-ben szinte minden esetben megtaláljuk Burialt, M.I.A-t, a Battlest, James Murphy idei kinyilatkoztatását, meg egy rakat állatos zenekart (Panda Bear, Grizzly Bear, Animal Collective és a többi csoo-kedvenc). Ők tehát 2007 közmegegyezéses győztesei, érdemes azonban körülnézni az alacsonyabban értékelt lemezek között is, mert hát talál-e az ember a csúcson trónolók között dögös funky-rockot, vagy svéd szintipopot? És amerikai (besorolhatatlan ezért az egyszerűség kedvéért úgynevezett) független rockot? Naugye!

The Tough Alliance - A New Chance

Szélsőségesen elfogultak vagyunk a skandinávokkal szemben, akik nem képzelik magukról, hogy ők találták fel a spanyolviaszt, viszont évről évre megörvendeztetik kis zeneszerető szívünket néhány kiváló lemezzel (tényleg, volt egyáltalán idén igazán jó angol zenekar?). Most sem volt ez másként: a kritikusok elsősorban The Field lemezét hozsannázták körbe, ráadásul többé-kevésbé jogosan, pedig még csak nem is szeretem a minimal technót. Sally Shapiro még az év elején bűvölt el mindenkit az italo-discót újragondoló lemezével, ami annyira imádnivaló volt, hogy még Sandrát is hajlamosak vagyunk megbocsátani a műfajnak. És szintén a kiapadhatatlan ihletforrás, a 80-as évek szintipopjának jegyében jelentette meg második lemezét a Tough Alliance nevű göteborgi duó, amiről bizony elég nehéz eldönteni, hogy simán ciki, vagy magávalragadóan szórakoztató e. Az előbbi mellett szól, hogy koncertjeiken gyakorlatilag playbackről nyomják a műsort, viszont az övék az év egyik legjobb diszkószáma. Nehéz ügy, néhány sznobnak azonban segíthet a döntésben, hogy Jens Lekman őket nevezte meg kedvenc svéd zenekaraként... A zenéjükkel kapcsolatban nincs nagyon mit ragozni, eszünkbe juttathatja az A-Ha-t, az Ultravoxot, meg a többi So 80’s előadót a VH1-ról. Egy próbát mindenesetre megér, az erre fogékonyak (pl. én) imádni fogják.

 

Blitzen Trapper - Wild Mountain Nation

A Blitzen Trapper valószínűleg azért maradt ki a legtöbb összegzésből, mivel ez a zenekar kurvára nem trendi. De tényleg: az amerikai zenei tradíciókból merítenek, ráadásul hagyományos hangszereket szólaltatnak meg hagyományos módon, pfujj, hát ez milyen már! Attitűdben a nálunk már annyiszor idézett Band of Horseshoz állnak közel (szakáll+gitár), zeneileg azonban már nehéz lenne ilyen egyértelmű párhuzamokat vonni. Tulajdonképpen van itt minden a folktól a power popig, méghozzá olyan egészbe gyúrva, ami tökéletesen lehengerlővé teszi ezt a lemezt. Minden dal egy-egy saját életet élő, kezdetben talán kicsit furcsának ható, ám később garantáltan szerethető kis darab, ráadásul úgy megírva, hogy akár bármelyik sláger lehetne. Egy rendes rádióadón. Egy rendes, jobb világban!

[mp3] Devil's a Go-Go

[mp3]  The Green King Sings

The Heavy - Great Vengeance And Furious Fire

A válasz a fentebb feltett kérdésemre: igen, volt az idén is jó angol zenekar, ráadásul nem egy, a zeneipart megmenteni kívánó dinoszaurusz, hanem egy sima kezdő banda egy ütős bemutatkozólemezzel. Ők a Bath városbeli The Heavy, akikről aggasztóan sok írás jelent meg magyarul, és hát mi sem maradunk ki a jóból. Ez a lemez ugyanis úgy dögös, ahogy van: a fúvósokkal megtámogatott, fejet letépő alapok, a fejhangon előadott, nanáhogy szexcentrikus szövegek, egyszerűen kihagyhatatlan. Ha egyszer tökös-drogos-csajozós gengszterfilmet fogok rendezni, tuti, hogy a nyitó That Kind Of Man fog szólni a főhős kocsijában kurvázás közben.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newkidsontheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr88279519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

samspade · http://maizene.freeblog.hu 2007.12.31. 12:41:38

Régóta olvaslak titeket, épp ezért megtisztelő, hogy kaptam egy linket az oldalsávban. A fenti hivatkozásért pedig külön köszönet!

De hogy ne csak off legyen: a Tough Alliance nekem is belopta magát a szívembe, a ma esti házibuli egyik fénypontja lesz, mikor felcsendül a First Class Riot :)

BÚÉK!

gyurmapok 2008.01.03. 00:50:24

The Heavy. Ennyi. Bár nálam a dobogóról lecsúszott, de simán az év felfedezettjei (számomra)
májusban pedig bécsben!!! 8)

gurkaserpa 2008.04.30. 21:50:03

The Heavy koncert június 27.-én a Topfesten. Nové Mesto nad Váhom, Szlovenszkó
süti beállítások módosítása