HTML

New Kids On The Blog

newkidzontheblog [at] gmail.com

Friss kommentek

  • fűrészpor: érdekes... (2009.12.09. 12:07) Ready, able
  • csoo: látom, mást is megvisel a meleg, lol. (2009.07.27. 08:13) Izzadásgátló mix újdonságokkal
  • Thom Yerk: na én pont epvel kezdtem, de előszedtem a két albumot is ami nagyon kiesett a figyelmemből, de azo... (2009.07.08. 15:27) Nem ciki
  • söcsö: Nemrég láttam én is, nagyon vicces sztem. :) Egyébként nekem ez a dal jobban tetszik, mint a Rain ... (2009.06.26. 22:34) To Clean
  • pat brit: szerintem viccesek a háttérben vonagló idióták. illenek az előtérben zenélő idiótákhoz. (2009.05.11. 04:16) Letterman

Címkék

Címkefelhő

magyar poptimizmus

2008.05.14. 08:55 gurkaserpa

Álmodozó pszichedélia, higidi-hiphop és már megint egy szakállas csávó gitárral

Címkék: folk hip hop pszichedelia ratatat lo fi helvetia jason anderson

'Awesome music to fuck' ez áll az első helyen a Helvetia last.fm adatlapján műfajmeghatározásként. Ez így, ebben a formában azért nem igaz, mivel a seattle-i duó zenéje nem áraszt magából semmiféle érzékiséget, március végén kiadott második lemezük azonban tagadhatatlanul ideális háttérzene szinte bármilyen kellemes élethelyzethez. A 12 meghitt, kedvesen belassult, álmosan pislogó dal egyaránt alkalmazható átbeszélgetett meleg nyári estékhez vagy kádban olvasáshoz; egyszer sem tolakszik előtérbe, végig meghúzódik hátul, mégsem nevezném unalmasnak, mert az embernek hiányérzete támad mikor véget ér. Az összes számot a zenekar agya, az énekes-multiinstrumentalista Jason Albertini írta; énekhangja és a banda megszólalása miatt szinte minden kritikus Built To Spill-t kiáltott velük kapcsolatban, ami nem is volt alaptalan – a kultikus zenekar gitárosa, Jim Roth volt a The Acrobats producere és többször koncerteztek is Doug Martschékkal. Referenciának ennyi elég is, aki nem ijed meg a pszichedelikus lo-fi pop megjelöléstől, kóstoljon bele.

[mp3] Blasting Carolina

[mp3] Old, New Bicycle

........................................................................................................................

Van ez a Ratatat nevű, kéttagú elektronikus/indie/hiphop izé, ami szerintem sosem volt olyan jó, mint ahogy azt a legtöbb helyen állították, legutóbbi lemezükön is csak két jó szám volt konkrétan; azért sose tudtam rájuk haragudni, többnyire hozták a tisztességes alapokat, amik valami énekkel megtámogatva igazán ütősek is lehettek volna. Nemrég kiadtak egy kislemezt, ami az éppen készülgető új albumuk felvezetőjeként fogható fel, viszont sajnos ugyanolyan lagymatag mint az eddigiek. DE: a honlapjukra felpakoltak egy remixlemezt, amin különböző híres és kevésbé ismert rapperek dalait tálalják egy kicsit megbolondítva, dögös grooveokkal és pöpec electrós alapokkal. A lemez meglepően változatos, azokat is bátorítom a beszerzésére, akik még sosem álmodoztak arról, hogy fegyverrel a kezükben szavaljanak a gengszterlét nehézségeiről egy bikinis csajokkal teli jakuzziban. A minőséget olyan nevek garantálják mint Jay-Z, Notorious B.I.G, Kanye West vagy T.I, ráadásul mindezt legálisan, ingyér. Yo!

Jason Anderson egy bohókás singer-songwriter, aki Wolf Colonel néven kezdett zenélni, leszerződött a több mint kultikus K recordshoz, dobolt a Microphonesban, meg közreműködött még egy csomó bandában, végül 2004 óta saját nevén ad ki folkos-countrys ihletettségű lemezeket, a legutóbbi The Hopeful And The Unafraid címmel jelent meg úgy egy hónapja. Anderson új lemezén nem a párásszemű egyszálgitározás felől közelíti meg a dolgot, nagyívű, már-már heroikus dalok ezek, amik egyszerre emlékeztetnek a Hold Steady kocsmarockjára és a Bright Eyes emo-folkjára de az utóbbi időben aggasztóan erősödő Springsteen-revival is érződik rajtuk. A dagadó mellű amerikaiságot mi sem bizonyítja jobban, mithogy van itt egy-egy szám July 4 és Ohio címmel. Viszont Anderson azért nem annyira jó dalszerző, hogy sikerüljön végig fenntartani az érdeklődésünket, sőt érzelmektől túlcsorduló, merész zongorafutamokkal tarkított balladái olykor kimondottan kínosan hatnak, de a jó pillanatok egészen szimpatikusak.  

[mp3] This Will Never Be Our Town

[mp3] The Hopeful And The Unafraid

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newkidsontheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr17465795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.05.14. 23:09:46

jason andersont egyszer hallgattam meg, amikor hatalmas springsteen lázban égtem és valakinek valahol felkerült az évvégi listájára. nem rossz, de azóta nem vettem elő.

Thom Yerk 2008.05.15. 16:57:00

szerintem jason andersonban az előadásmódja az ami kultikussá teheti/né. egyszer volt szerencsém élőben hallani a fészek klubban, ahol lejött a hatalmas, 2×2es színpadról, és akusztikusan előadta a dalait, de olyan örömmel és energiával h csak mosolyogni tudtam, és a körben ülő nagyjából 15 embert is megénekeltette, pedig jó magyar szokás h együtténekelni nem szokunk, ha nem ismerjük a számot (legalábbis én semmiképp), de itt is inkább a lala meg hasonló dolgokat kért számon tőlünk, ami nem agysebészet, de azért dícséretes, hogy arral a fél órára-45 percre ilyen tömegpszichózist tudott gerjeszteni :) szal ha élőben lesz itthon ajánlom mindenkinek, más az ha az éppen főszereplő csóka velünk egy terepen van, ha jól tudom neki ez a speckója, hogy biza az emberek körülállják őmeg nyervákol. otthon nem biztos h hallgatnám az tény.

gurkaserpa 2008.05.15. 18:45:50

csak közlöm, hogy igazából egy kísérlet részesei voltatok: kíváncsi voltam, a bejegyzés azon részére cuppantok-e rá, amelyikben megemlítem Springsteent :)

vegyeskazetta · http://vegyeskazetta.blog.hu 2008.05.16. 00:11:13

Az új National EP-n vagy egy Sprigsteen-feldolgozás, a Mansion on the Hill. Csodálatos, mint az album többi része.
süti beállítások módosítása