HTML

New Kids On The Blog

newkidzontheblog [at] gmail.com

Friss kommentek

  • fűrészpor: érdekes... (2009.12.09. 12:07) Ready, able
  • csoo: látom, mást is megvisel a meleg, lol. (2009.07.27. 08:13) Izzadásgátló mix újdonságokkal
  • Thom Yerk: na én pont epvel kezdtem, de előszedtem a két albumot is ami nagyon kiesett a figyelmemből, de azo... (2009.07.08. 15:27) Nem ciki
  • söcsö: Nemrég láttam én is, nagyon vicces sztem. :) Egyébként nekem ez a dal jobban tetszik, mint a Rain ... (2009.06.26. 22:34) To Clean
  • pat brit: szerintem viccesek a háttérben vonagló idióták. illenek az előtérben zenélő idiótákhoz. (2009.05.11. 04:16) Letterman

Címkék

Címkefelhő

magyar poptimizmus

2008.04.10. 23:30 csoo

Hip Pop

Címkék: hip hop lupe fiasco estelle

Elég szerencsétlen zsonglőrködni a műfajokkal és stílusokkal, ráadásul erre alapozni mindent talán még nagyobb. Mindenesetre aki nem ért egyet azzal, hogy manapság a mainstream hip hop jobb, mint a mainstream pop, az valahol nagyon el van tévedve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lupe Fiasco a rapperek azon generációjába tartozik, amelyik már hajlamos úgy gondolkodni, hogy "guns, bitches and bling were never part of the four elements and never will be", legalábbis nem ismeretlen számára az önirónia fogalma, és hiába központi fontosságúak a hip hop sláger témái, a siker és az érvényesülés, mégsem kezd el viszketni az ember tenyere, ha megszólal. Fiasco egy nyilvánvalóan tehetséges rapper, jó a flow-ja, és hálistennek nincsenek kínosan döcögő rímek sem. Amit mondjuk szinte mindig megállapítok a hip hop lemezekkel kapcsolatban, az sajnos a Cool-ra is igaz, vagyis hogy túl hosszú. Az első két tracket először még meghallgattam, de kíváncsi lennék, ki az, aki ezt ennél többször megteszi. Biztosan elengedhetetlen a koncepcióhoz (már ha egyáltalán van ilyen), de sajnos unalmas. Az egyetlen mentsége erre, hogy ez a bevezető nem több mint 2 perc. Aztán az album háromnegyedénél én általában elveszítem a fonalat, pedig a végére is marad pár figyelemreméltó szám (Hello/Goodbye, Go Baby).

[mp3] Superstar

A Superstar leggyengébb pontjáért (ami érdekes módon a refrén) Matthew Santos a felelős, bár így is határozottan jobb választás, mint mondjuk Kanye West Homecoming-jában volt Chris Martin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Estelle egy rapper/énekesnő hibrid, és bár a hangsúly az utóbbin van, az előbbi érdekesen színesíti az összképet, ráadásul a műfaj védjegyévé vált, de végtelenül idegesítő skálázásoknak nyoma sincs az albumon. Helyette van ötletes szöveg és ügyesen használt énekhang. A Shine-ból is nyugodt szívvel ki lehetne vágni néhány dalt (Back In Love, You Are), sőt én Estelle helyében jobban ráfeküdnék az American Boy egyszerre dögös és elegáns, táncparkett benépesítő stílusára, az érzéki illatgyertya reklám vonalat pedig inkább meghagynám Alicia Keysnek vagy Mariah Carey-nek. (Mondjuk pont ők az élő példai annak, hogy a nyál mindenképpen jobban fizet.) Ahogyan az értelmetlen hangpróbálgatások, az alibi zenei alapok is hiányoznak, és egészen változatos dolgokkal álltak elő, mint pl. a reggae-szerű Magnificenttől a J Dilla-t megidéző More Than Friends-ig.

[mp3] American Boy

A dalnak egyébként a Black Eyed Peas-es will.i.am volt a producere, ami nem túl bizalomgerjesztő, viszont meglepő módon bebizonyítja, hogy a Fergie körüli ugrabugráláson kívül egész jól ért egy tisztességes dal összerakásához is.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newkidsontheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr35419041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diagram 2008.04.11. 01:40:26

Szia Csoo!

csak halkan jegyzem meg, hogy nem véletlen will.i.am értékelhető produceri munkája. ugyanis az első 2 albumuk (Black Eyed Peas) még igen jól csilingelő hip hop lemez volt. fergie még a láthatáron sem... valaha dolgoztak ők együtt, Premierel, De La Soulal, Mos Defel...

csoo · http://newkidsontheblog.blog.hu 2008.04.11. 17:33:05

hehe, most már tudom, milyen témával lehet téged előcsalogatni :)))
egyébként biztos így van, de a régebbi dolgaikból sajnos csak a Request Line c. számukra emlékszem, azt elég sokat nyomatták az MTV-n.

Zser 2008.04.11. 21:03:08

Request line volt a választó vonal. Pont az az előttieket érdemes meghallgatni. Néztem is nagyot anno mivé fajultak (bár azért buliba, seggetrázni jó).
pl:
youtube.com/watch?v=BHja_cr2ZVs
youtube.com/watch?v=rUnUuWpYz6M

Zser 2008.04.11. 21:10:35

Ezt ki is felejtettem, pedig királyság:
www.youtube.com/watch?v=BiqOnxVxCQU

Diagram 2008.04.11. 22:45:56

Csoo: :)))

+1

Album: Behind the Front (1998)
www.youtube.com/watch?v=36RKhT7PIxo

Ebben a formában még ql volt a bep :)) Real HipHop!

Danesz 2008.04.12. 04:07:18

De itt jön be a képbe amit a négerek nem is tudom épp most hogy neveznek, és amit innen Budapestről sem lehet figyelmen kívül hagyni: Lupe Fiasco egy irgalmatlan nagy köcsög. (((..amúgy a lemez is szar...azért mert nem hiperparaszt, attól még fantáziátlan, ráadásul nem is slágeres)))

gyurmapok 2008.04.15. 20:49:01

mainstreamnek talan tulzas, de nem tudom mennyire nepszeru: Cadence Weapon!
illetve meg Atmosphere jut eszembe hirtelen..
süti beállítások módosítása